OVER MIJ

Ik ben Caroline Homan (1957), kunstschilder.
Ik schilder sinds 25 jaar.

Ik heb het vak geleerd van Herman Tjepkema (www.hermantjepkema.nl) en volg nog steeds met heel veel plezier zijn lessen.

In 2008 heb ik de stap gemaakt naar de Wackers Academie in Amsterdam. In 2013 ben ik daar afgestudeerd met Jim Harris als mijn begeleider. Daar heb ik les gehad van onder andere Sam Drukker, Peter Smit, Robert Vorstman en Irma Braat.
Ik bewonder hun werk!

Isaac Israëls, Hans Bayens en Douwe Elias zijn grote inspiratiebronnen voor mij. De losse toets, de impressie en het kleurgebruik zijn voor mij aspecten die hun schilderijen virtuoos maken.

Ik schilder graag en met plezier. Mijn interesse is breed en ik schilder onderwerpen waar ik een warm gevoel bij krijg. Kleurgebruik en het spelen met licht en donker staan bij mij hoog in het vaandel.

Mijn schilderijen zijn over het algemeen prettig om naar te kijken en stralen een bepaalde sfeer uit.

Ik maak gebruik van foto’s en schilder ook naar de waarneming. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om ”plein air’‘ te werken; op het strand of langs de grote rivieren. Een week Toscane, met een groep en onder leiding van Herman Tjepkema is ook een geweldige ervaring.

Kortom: ik schilder wat ik omarm.

Ook schilder ik in opdracht!